Grilovaný chřest recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 svazek zelený chřest
podle chuti
sůl
citron
olivový olej
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Stonky chřestu omyjeme, odkrojíme asi 2 cm od konce a necháme asi 3 - 4 minuty povařit ve vroucí osolené vodě. Povařený chřest ihned přendáme pod tekoucí vodu (oblanšírujeme).

  2. Olivový olej promícháme se lžičkou citronové šťávy a nasekanými čerstvými bylinkami a prolisovaným česnekem. Přidáme i trochu soli.

  3. Chřest rozložíme na rozpálený gril a grilujeme cca 2 minuty z každé strany. Chřest průběžně potíráme ochuceným olejem.

  4. Hotový grilovaný chřest je výbornou přílohou k pečenému masu, rybám i sýru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!