Grilovaný jelení hřbet s houbovým ragú a mrkvovou pěnou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 20 g máslo máslo 1 lžíce cibule 2 snítky tymián 1 snítka rozmarýn 0,5 ks citron 200 g mrkev 1 lžička petržel 1 ks chilli papričky 1 ks šalotka 2 lžíce olivový olej mletý černý pepř smetana ke šlehání 35% 600 g jelení hřbet bez kosti 400 g lesní směs Bonduelle
Postup Grilovaný jelení hřbet s houbovým ragú a mrkvovou pěnou
Postup přípravy receptu
-
Jelení hřbet je třeba zbavit tenké blány na povrchu. Takto očištěný hřbet naporcujeme, potřeme olivovým olejem a proložíme trhnutým tymiánem. Maso necháme odležet a zabalíme do potravinářské fólie a vytvarujeme do válečku
Hřbet opečeme na grilu nebo steakové pánvi a to po všech stranách na požadovanou propečenost. Maso je třeba nechat před servírováním odpočinout a po té teprve krájet
Na másle orestujeme šalotku, přidáme plátky česneku a směs hub. Osolíme a opepříme, před koncem tepelné úpravy přidáme nasekanou petržel a chilli papričky. Servírujeme dochucené rozmarýnem a šťávou z citronů
Karotku nakrájíme na kousky a v osolené vroucí vodě uvaříme do měkka asi 20 minut. Na másle zpěníme šalotku. Poté vsypeme do mixovací nádoby, přidáme uvařenou karotku smetanu, sůl, kousek másla a vše rozmixujeme do hladka
Grilovaný jelení hřbet s houbovým ragú a mrkvovou pěnou servírujeme jako hlavní chod k různým příležitostem
Recept od šéfkuchaře Lukáše Uhera, který bude opět předvádět svou kuchařskou show na 2. Ročníku Gastro Food Festu v Litoměřicích, www.gastrofoodfest.cz
Uher Lukáš - předseda severočeské asociace AKČ ČR, šéfkuchař Hotel a restaurace Větruše Ústí n.L.