Guláš bez míchání recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
3 lžíce solamyl
3 ks cibule
0-1 l voda
2-3 ks feferonka
2 kostky masox
1 kg vepřová plec
2 lžičky gulášové koření
3 lžičky mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nasekáme nahrubo, česnek najemno. Vepřovou plec podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky.

  2. Vodu přivedeme k varu, přidáme masox a připravíme vývar, který necháme částečně vychladnout. Vepřovou plec důkladně smícháme s cibulí, česnekem, solamylem a všemi ostatními ingrediencemi.

  3. Troubu předehřejeme na 250 °C. Směs dáme do pekáčku a ten důkladně zakryjeme alobalem. Pekáč s gulášem vložíme do trouby. Bez dolévání a míchání jej dusíme asi 90 minut. Během dušení ani neodkrýváme alobal.

  4. Guláš bez míchání podáváme s přílohou podle chuti. Vhodné jsou jak knedlíky, tak těstoviny, ale i rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!