Guláš s čerstvými houbami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 3 ks cibule 3 lžíce sádlo 2-3 hrstě houby 2 kostky masox 500 g hovězí maso 500 g vepřové maso podle chuti majoránka drcený kmín gulašové koření podle potřeby tmavá jíška
Postup Guláš s čerstvými houbami recept
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na kostky a čerstvé houby nakrájíme na plátky. Sušené houby před krájením musíme namočit do vody. Cibuli si nakrájíme na půlkolečka a osmahneme ji na sádle v pekáči.
K osmahlé cibuli přidáme hovězí maso a necháme ho zprudka zatáhnout. Přilijeme vodu, přidáme dvě kostky masoxu a necháme podusit přibližně 20 minut. Poté přidáme vepřové maso, nakrájené houby, gulášové koření, rozetřený stroužek česneku a drcený kmín. Přiklopíme pekáč poklicí a asi hodinu při 180 °C dusíme.
Průběžně kontrolujeme, jak maso vypadá. Pokud je potřeba dolít vodu, dolijeme, ale nedoléváme moc. Nechceme klasickou omáčku, ale spíše jen šťávu. Dusíme do změknutí masa, poté přidáme trochu majoránky a zahustíme tmavou jíškou.
Guláš s čerstvými houbami můžeme podávat s houskovými knedlíky, ale já podávám guláš nejraději s čerstvým chlebem.