Guláš s čerstvými houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
3 ks cibule
3 lžíce sádlo
2-3 hrstě houby
2 kostky masox
500 g hovězí maso
500 g vepřové maso
podle chuti
majoránka
drcený kmín
gulašové koření
podle potřeby
tmavá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na kostky a čerstvé houby nakrájíme na plátky. Sušené houby před krájením musíme namočit do vody. Cibuli si nakrájíme na půlkolečka a osmahneme ji na sádle v pekáči.

  2. K osmahlé cibuli přidáme hovězí maso a necháme ho zprudka zatáhnout. Přilijeme vodu, přidáme dvě kostky masoxu a necháme podusit přibližně 20 minut. Poté přidáme vepřové maso, nakrájené houby, gulášové koření, rozetřený stroužek česneku a drcený kmín. Přiklopíme pekáč poklicí a asi hodinu při 180 °C dusíme.

  3. Průběžně kontrolujeme, jak maso vypadá. Pokud je potřeba dolít vodu, dolijeme, ale nedoléváme moc. Nechceme klasickou omáčku, ale spíše jen šťávu. Dusíme do změknutí masa, poté přidáme trochu majoránky a zahustíme tmavou jíškou.

  4. Guláš s čerstvými houbami můžeme podávat s houskovými knedlíky, ale já podávám guláš nejraději s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!