Guláš s liškama recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 lžíce máslo 3 lžíce sádlo 3 sklenice voda 35 dkg lišky 4 ks velká cibule sůl, pepř 1 lžíce hladká mouka 2 lžičky mletá červená paprika 1 hrst nasekaný čerstvý kopr 1/2 kg vepřová kotleta bez kosti, případně jiné vepřové maso 1 kostka maggi šťáva k vepřovému masu
Postup Guláš s liškama
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kostky, dáme do většího rendlíku na sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Ochutíme solí, pepřem a posypeme červenou paprikou. Promícháme a ještě chvilku restujeme. Zalijeme vodou, přidáme 2 kostky maggi (šťáva k vepřovému masu) a dusíme až se šťáva vydusí na polovinu a maso je měkké
Na jinou pánev dáme máslo, očištěné lišky a pomalu restujeme. V trošce vody rozmícháme mouku a přilijeme k masu. Orestované houby přidáme k masu spolu s nasekaným koprem a ještě chvíli na mírném ohni vaříme
Guláš s liškama podáváme s knedlíkem