Guláš speciál recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks česnek
1 kg cibule
150 g sádlo
1 konzerva rajčatový protlak
1 kg hovězí kližka
1 lžička gulášové koření
3 lžíce mletá sladká paprika
1 kostka masox guláš
3-4 lžíce hotová tmavá jíška Knorr
podle chuti
sůl
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. V hrnci na rozpáleném sádle restujeme cibuli, dokud není tmavě hnědá (dělá základní barvu a chuť guláše). Potom přidáme protlak, který orestujeme, aby ztratil kyselost. Zaprášíme paprikou, vložíme maso a necháme zatáhnout, přiměřeně osolíme. Dále přidáme masox, utřený česnek a gulášové koření. Zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme zhruba 2 hodiny. Guláš dochutíme majoránkou a zahustíme hotovou jíškou.

  3. Jako přílohu ke guláši speciál podáváme houskový knedlík, chléb, bílé pečivo. Porci guláše můžeme ozdobit cibulí nakrájenou na kolečka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!