Guláš speciál recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
6 ks česnek
1 kg cibule
150 g sádlo
1 konzerva rajčatový protlak
1 kg hovězí kližka
1 lžička gulášové koření
3 lžíce mletá sladká paprika
1 kostka masox guláš
3-4 lžíce hotová tmavá jíška Knorr
podle chuti
sůl
majoránka
Postup Guláš speciál recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno.
V hrnci na rozpáleném sádle restujeme cibuli, dokud není tmavě hnědá (dělá základní barvu a chuť guláše). Potom přidáme protlak, který orestujeme, aby ztratil kyselost. Zaprášíme paprikou, vložíme maso a necháme zatáhnout, přiměřeně osolíme. Dále přidáme masox, utřený česnek a gulášové koření. Zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme zhruba 2 hodiny. Guláš dochutíme majoránkou a zahustíme hotovou jíškou.
Jako přílohu ke guláši speciál podáváme houskový knedlík, chléb, bílé pečivo. Porci guláše můžeme ozdobit cibulí nakrájenou na kolečka.