Guláš z gothaje a hlívy ústřičné recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 lžiček sůl
2 ks paprika
0 lžiček majoránka
2 ks cibule
150 g hlíva ústřičná
0 lžiček mletý pepř
1 lžíce polohrubá mouka
1 lžička sójová omáčka
3 dl voda na podlití
100 g sádlo na smažení
250 g gothaj
1 lžička směs koření na čínu
1 lžíce pálivý kečup

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zesklovatíme 2 najemno krájené cibule. Na ně nasypeme na kostičky krájený gothaj a lehce asi 4 minuty podusíme. Přidáme hlívu nakrájenou na nudličky, pepř, koření na čínu, vodu, kečup, sójovou omáčku, na nudličky nakrájené papriky a sůl. Vše společně dusíme asi 10 minut.

  2. Pak guláš zamícháme, přidáme 1/2 lžičky majoránky, zahustíme 1 lžící polohrubé mouky, osolíme a dusíme ještě asi 5 minut, až se mouka rozvaří.

  3. Guláš z gothaje a hlívy ústřičné podáváme s tmavým chlebem nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!