Guláš z hlívy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
1 lžíce majoránka
600 g cibule
600 g hlíva ústřičná
1 lžička mletý kmín
80 g rajský protlak
2 lžíce mletá sladká paprika
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na guláš z hlívy si připravíme cibuli, kterou oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hlívu očistíme a také nakrájíme.

  2. Na sádle nebo oleji osmažíme cibuli, pak přidáme mletou papriku a pak hlívu. Tu opečeme a podlijeme menším množstvím vody. Přidáme protlak, utřený česnek, kmín, sůl a pepř. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit. Vodu necháme vydusit, až se hlíva začne přichytávat. Pak ji promícháme a zalijeme vodou. Guláš vaříme až do změknutí hlívy. Nakonec do guláše z hlívy přidáme majoránku, kterou promneme v dlaních.

  3. Guláš z hlívy podáváme s knedlíkem nebo těstovinami - přílohu si zvolíme podle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!