Guláš z pstřeně dubového recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 dl olej
2 ks cibule
0 ks celer
2 ks mrkev
500 g pstřeň dubový
podle chuti
sůl
vegeta
mletý pepř
mletá paprika
omáčka
500 g zvěřina

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na půl deci oleje osmahneme 1 pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme maso nakrájené na kostky, které osolíme a okořeníme. Krátce podusíme, podlijeme vodou a dáme papriku a prolisovaný česnek. Vaříme doměkka.

  2. Na pánev dáme zbylý olej a pokrájenou druhou cibuli. Osmažíme. Do osmažené cibule přidáme pstřeň nakrájený na 15 mm velké kostky a restujeme 3 minuty. Dále přidáme zeleninu pokrájenou na menší kousky a trochu soli. Smažíme asi 20 minut. Popřípadě podléváme malým množstvím vody.

  3. Jeli maso hotové, přidáme do něj pstřeň se zeleninou. Dochutíme podle chuti, případně zahustíme moukou a ještě krátce povaříme. Někdy si přidám pálivou papriku, kozí roh, a pak je to ono.

  4. Guláš z pstřeně dubového podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!