Gulášovka nebo buřtguláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olej
4 ks brambory
4 ks kuřecí párek
podle chuti
1 špetka sůl
majoránka
1 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
1 balíček mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 špetka mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka.

  2. Na oleji nebo tuku, na který jsme zvyklí, osmahneme cibuli. Klidně jí dáme více. Cibuli nesmíme spálit. Zasypeme přiměřeným množstvím sladké papriky, klidně přidáme špetku pálivé. Na 3 litrový hrnec dávám celý sáček. Přidáme hladkou mouku a všechno společně chvíli mícháme a pražíme.

  3. Přidáme na kostky nakrájené brambory a zalijeme vodou. Přidáme sůl, pepř a majoránku podle chuti a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Na posledních deset minut vaření přidáme na kolečka nakrájené párky a můžeme podávat.

  4. Pokud gulášovku víc zahustíme na začátku moukou, máme z polévky buřtguláš. Je to velmi jednoduché a moc dobré, dělám ji nejméně jednou týdně, je vždy hned pryč.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!