Hamburger s karamelizovanou cibulkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce majonéza 2 lžíce kečup 1 ks nakládaná okurka 4 ks hamburgerové housky příloha 30 g cukr 150 g máslo 1 kg cibule 1 snítka tymián 100 ml koňak 50 ml červený vinný ocet podle chuti česnek sůl mletý černý pepř směs 1 ks vejce 1 ks cibule 800 g mleté hovězí maso podle potřeby máslo
Postup Hamburger s karamelizovanou cibulkou recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a přidáme do mletého masa, které dochutíme solí a pepřem. Přidáme do mletého masa máslo pro šťavnatost a vláčnost. Zpracujeme hmotu, ze které tvoříme malé bochánky a po obou stranách osmažíme. Pokud máme kvalitní maso, je dobré burgery nechat ve stádiu medium.
Cibuli nakrájíme na středně velké kousky a na másle spolu s tymiánem pozvolna smažíme. Zastříkneme vinným octem a necháme dusit doměkka. Přibližně v polovině smažení přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat, přidáme koňak a dochutíme solí a pepřem. Smícháme kečup a majonézu a burger si každý poskládá podle své chuti.
Hamburger s karamelizovanou cibulkou podáváme jako neodolatelnou pochoutku k různým příležitostem.