Hamburger s karamelizovanou cibulkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce majonéza
2 lžíce kečup
1 ks nakládaná okurka
4 ks hamburgerové housky
příloha
30 g cukr
150 g máslo
1 kg cibule
1 snítka tymián
100 ml koňak
50 ml červený vinný ocet
podle chuti
česnek
sůl
mletý černý pepř
směs
1 ks vejce
1 ks cibule
800 g mleté hovězí maso
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a přidáme do mletého masa, které dochutíme solí a pepřem. Přidáme do mletého masa máslo pro šťavnatost a vláčnost. Zpracujeme hmotu, ze které tvoříme malé bochánky a po obou stranách osmažíme. Pokud máme kvalitní maso, je dobré burgery nechat ve stádiu medium.

  2. Cibuli nakrájíme na středně velké kousky a na másle spolu s tymiánem pozvolna smažíme. Zastříkneme vinným octem a necháme dusit doměkka. Přibližně v polovině smažení přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat, přidáme koňak a dochutíme solí a pepřem. Smícháme kečup a majonézu a burger si každý poskládá podle své chuti.

  3. Hamburger s karamelizovanou cibulkou podáváme jako neodolatelnou pochoutku k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!