Základní hamburger recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 25 ml dijonská hořčice mletý černý pepř 260 g hřbetní sádlo 1300 g hovězí hanger steak
Postup Základní hamburger
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso a hřbetní sádlo umeleme na středním nástavci. Hovězí mleté maso by mělo obsahovat okolo 20 % tuku. Umleté maso smícháme s rozetřeným česnekem, dijonskou hořčicí a směs dochutíme solí a pepřem
Z masové směsi vytvarujeme pomocí kulatého vykrajovače 4 hamburgery o hmotnosti 180 g a 20 hamburgerů o hmotnosti 50 g. Takto připravené hamburgery můžeme grilovat na plochém grilu nebo na pánvi
Základní hamburger podáváme v hamburgerové housce doplněný podle chuti zeleninou, hořčicemi a různými omáčkami.