Hermelín plněný houbami se smetanovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 100 g strouhanka 100 g šunka 150 ml mléko 1 ks cibule 50 ml pivo 100 g houby 4 ks hermelín 100 g hladká mouka podle chuti sůl mletý bílý pepř muškátový oříšek omáčka 100 ml smetana 2 lžíce sekané bylinky podle potřeby olej na smažení
Postup Hermelín plněný houbami se smetanovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, hříbky nebo jiné houby dobře očistíme. Šunku, hříbky a cibuli nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na pánvi na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme a posypeme mletým muškátovým oříškem.
Hermelíny vodorovně rozkrojíme a lžící vydlabeme měkký střed. Spodní část sýrů rozložíme na pracovní desku a naplníme vychladlou houbovou náplní. Přiklopíme druhým dílem a jemně přitiskneme.
Do misky prosejeme hladkou mouku, rozklepneme vejce, nalijeme mléko a pivo a vše metličkou rozmícháme na hladké řidší těstíčko. Plněné hermelíny namočíme nejprve do těstíčka a pak je důkladně obalíme ve strouhance. Postup ještě jednou zopakujeme. V hrnci nebo hluboké pánvi rozpálíme olej a všechny obalené hermelíny osmažíme dozlatova.
Vydlabané vnitřky hermelínů dáme do kastrůlku. Přidáme nadrobno nasekané bylinky, zalijeme smetanou a podle chuti osolíme. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut, až se vše spojí v hladkou smetanovou omáčku.
Hermelín plněný houbami se smetanovou omáčkou podáváme se šťouchanými brambory.