Hermelín plněný houbami se smetanovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
100 g strouhanka
100 g šunka
150 ml mléko
1 ks cibule
50 ml pivo
100 g houby
4 ks hermelín
100 g hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
muškátový oříšek
omáčka
100 ml smetana
2 lžíce sekané bylinky
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, hříbky nebo jiné houby dobře očistíme. Šunku, hříbky a cibuli nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na pánvi na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme a posypeme mletým muškátovým oříškem.

  2. Hermelíny vodorovně rozkrojíme a lžící vydlabeme měkký střed. Spodní část sýrů rozložíme na pracovní desku a naplníme vychladlou houbovou náplní. Přiklopíme druhým dílem a jemně přitiskneme.

  3. Do misky prosejeme hladkou mouku, rozklepneme vejce, nalijeme mléko a pivo a vše metličkou rozmícháme na hladké řidší těstíčko. Plněné hermelíny namočíme nejprve do těstíčka a pak je důkladně obalíme ve strouhance. Postup ještě jednou zopakujeme. V hrnci nebo hluboké pánvi rozpálíme olej a všechny obalené hermelíny osmažíme dozlatova.

  4. Vydlabané vnitřky hermelínů dáme do kastrůlku. Přidáme nadrobno nasekané bylinky, zalijeme smetanou a podle chuti osolíme. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut, až se vše spojí v hladkou smetanovou omáčku.

  5. Hermelín plněný houbami se smetanovou omáčkou podáváme se šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!