Hlávkové zelí zapečené s klobásou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 4 ks brambory 1 ks cibule 1 lžíce rajčatový protlak 20 dkg klobása 60 dkg zelí 2 ks kyselé okurky podle potřeby olej voda podle chuti sůl drcený kmín
Postup Hlávkové zelí zapečené s klobásou recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, slaninu nakrájíme nadrobno, pikantní klobásu a okurku nakrájíme na kostičky. Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek utřeme a cibuli nakrájíme nadrobno.
K zelí přidáme sůl, kmín, trochu vody a podusíme. V pekáčku rozškvaříme na oleji drobně nakrájenou slaninu, osmahneme na ní cibuli a potom vmícháme scezené zelí, na kostičky nakrájenou pikantní klobásu a okurky, rajčatový protlak, utřený česnek a nakonec nakrájené brambory.
Pekáč vložíme do předehřáté trouby a směs pečeme asi 30 minut.
Hlávkové zelí zapečené s klobásou podáváme s brambory nebo s chlebem.