Hlíva v pikantní omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
80 - 100 g máslo
1 lžíce ocet
2 ks cibule
voda
500 g hlíva ústřičná
pečivo
100 ml bílé víno
50 g hladká mouka
Solamyl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1/2 kostky Masox

Postup přípravy receptu

  1. Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na slabé plátky

  2. Hlívy pokrájíme na větší kusy, dáme je do vroucí osolené vody a povaříme 10 minut, vodu potom scedíme. Ve čtvrt litru horké vody rozpustíme půl kostky Masoxu a necháme vychladnout

  3. Máslo rozpustíme na pánvi a osmahneme na něm cibuli, smažíme než zesklovatí. Přidáme česnek a chvíli s cibulí smažíme. Zasypeme moukou a za stálého míchání ji necháme také osmahnout

  4. Zalijeme vychladlým vývarem, přilijeme trochu studené vody a přivedeme k varu, krátce povaříme. Do omáčky nalijeme bílé víno, přidáme koření a znovu za stálého míchání chvíli vaříme. Nakonec osolíme, okyselíme octem

  5. Pokud by byla omáčka málo hustá, zahustíme ji trochou vody, ve které rozmícháme lžičku Solamylu. Nakonec do omáčky vložíme uvařené houby, necháme v omáčce prohřát a ihned podáváme

  6. Hlívu v pikantní omáčce podáváme s pečivem, nejlépe opečeným toustovým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!