Hlíva v pikantní omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 80 - 100 g máslo 1 lžíce ocet 2 ks cibule voda 500 g hlíva ústřičná pečivo 100 ml bílé víno 50 g hladká mouka Solamyl mletá sladká paprika mletý černý pepř 1/2 kostky Masox
Postup Hlíva v pikantní omáčce
Postup přípravy receptu
-
Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na slabé plátky
Hlívy pokrájíme na větší kusy, dáme je do vroucí osolené vody a povaříme 10 minut, vodu potom scedíme. Ve čtvrt litru horké vody rozpustíme půl kostky Masoxu a necháme vychladnout
Máslo rozpustíme na pánvi a osmahneme na něm cibuli, smažíme než zesklovatí. Přidáme česnek a chvíli s cibulí smažíme. Zasypeme moukou a za stálého míchání ji necháme také osmahnout
Zalijeme vychladlým vývarem, přilijeme trochu studené vody a přivedeme k varu, krátce povaříme. Do omáčky nalijeme bílé víno, přidáme koření a znovu za stálého míchání chvíli vaříme. Nakonec osolíme, okyselíme octem
Pokud by byla omáčka málo hustá, zahustíme ji trochou vody, ve které rozmícháme lžičku Solamylu. Nakonec do omáčky vložíme uvařené houby, necháme v omáčce prohřát a ihned podáváme
Hlívu v pikantní omáčce podáváme s pečivem, nejlépe opečeným toustovým chlebem.