Holandská sýrová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 3 lžíce máslo 2 lžíce hladká mouka 1 l zeleninový vývar 150 g tvrdý sýr 1 lžíce nasekaná pažitka mletý černý pepř 1 lžíce nasekaná petrželová nať 1 lžíce nasekaný kopr
Postup Holandská sýrová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Tu za stálého míchání zředíme vývarem. Základ polévky opepříme a jemně osolíme Zvolna vaříme asi 15 minut, aby se jíška úplně rozvařila.
Během vaření opereme a osušíme bylinky. Nasekáme je najemno. Sýr nastrouháme najemno. Do polévky přidáme bylinky a vše ještě krátce povaříme.
Polévku rozdělíme na porce a každou posypeme dávkou nastrouhaného sýra. Polévku ihned podáváme.