Holandská sýrová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce máslo
2 lžíce hladká mouka
1 l zeleninový vývar
150 g tvrdý sýr
1 lžíce nasekaná pažitka
mletý černý pepř
1 lžíce nasekaná petrželová nať
1 lžíce nasekaný kopr

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Tu za stálého míchání zředíme vývarem. Základ polévky opepříme a jemně osolíme Zvolna vaříme asi 15 minut, aby se jíška úplně rozvařila.

  2. Během vaření opereme a osušíme bylinky. Nasekáme je najemno. Sýr nastrouháme najemno. Do polévky přidáme bylinky a vše ještě krátce povaříme.

  3. Polévku rozdělíme na porce a každou posypeme dávkou nastrouhaného sýra. Polévku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!