Jemný chřestový krém recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 100 g máslo 2 dl smetana 70 g mouka 150 g chřest máta muškátový květ mletý černý pepř
Postup Jemný chřestový krém
Postup přípravy receptu
-
Chřest očistíme, odkrojíme dřevnaté konce a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Máslo rozpustíme v hrnci a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, ale jen tak, aby ještě nechytila barvu. Přidáme hladkou mouku na zásmažku. Zalijeme studeným vývarem. Přivedeme k varu, vsypeme nakrájený chřest a povaříme asi 20 minut, dokud chřest nezměkne
Vyjmeme několik kousků chřestu, které použijeme nakonec na ozdobu. Polévku rozmixujeme. Můžeme použít ponorný mixér. Lžíci chladného másla rozkrájíme na kousky, které vložíme do polévky a rozmícháme. Potom už polévku nevaříme, jen dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem, nakonec chřestový krém ještě zjemníme smetanou. Chřest, který jsme si odložili stranou na ozdobu, nahrubo nasekáme a spolu s mátou jím posypeme polévku
Jemný chřestový krém podáváme s křupavým čerstvým pečivem.