Jemný chřestový krém recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
100 g máslo
2 dl smetana
70 g mouka
150 g chřest
máta
muškátový květ
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Chřest očistíme, odkrojíme dřevnaté konce a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Máslo rozpustíme v hrnci a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, ale jen tak, aby ještě nechytila barvu. Přidáme hladkou mouku na zásmažku. Zalijeme studeným vývarem. Přivedeme k varu, vsypeme nakrájený chřest a povaříme asi 20 minut, dokud chřest nezměkne

  2. Vyjmeme několik kousků chřestu, které použijeme nakonec na ozdobu. Polévku rozmixujeme. Můžeme použít ponorný mixér. Lžíci chladného másla rozkrájíme na kousky, které vložíme do polévky a rozmícháme. Potom už polévku nevaříme, jen dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem, nakonec chřestový krém ještě zjemníme smetanou. Chřest, který jsme si odložili stranou na ozdobu, nahrubo nasekáme a spolu s mátou jím posypeme polévku

  3. Jemný chřestový krém podáváme s křupavým čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!