Jablečný závin s medem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
2 lžíce strouhanka
7 ks jablko
4 lžíce med
2 lžíce mletá skořice
1 balíček listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si klasickou jablkovou náplň do závinu - jablka očistíme, zbavíme slupek a nastrouháme, nebo můžeme spolu se slupkou nakrájet na malé kostičky, ani to není příliš pracné a někomu to lépe vyhovuje, jablka nepustí při přípravě tolik šťávy. Nastrouhaná či nakrájená jablka poté zasypeme skořicí, přidáme několik velkých lžic medu, trochu strouhanky, je možné přidat ještě napřklad rozinky nebo ořechy. Směs dobře promícháme

  2. Listové těsto vyndáme z obalu, propracujeme a poté rozválíme, vytvoříme dva pláty, doprostřed podélně poklademe náplň a poté zavineme, dobře upevníme konce

  3. Jalečné záviny přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pomažeme vajíčkem, závin má pak po upečení krásnou zlatavou barvu

  4. Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme zhruba 20 - 30 minut. Závin obvykle provoní celý dům a krásně zezlátne, což jsou neklamné známky toho, že je hotový

  5. Jablečný závin s medem po vychladnutí nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!