Jemný bramborový knedlík recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 3 lžičky sůl 1 ks vejce 350 g hrubá mouka 500 g vařené brambory 400 g syrové brambory
Postup Jemný bramborový knedlík
Postup přípravy receptu
-
Brambory (500 g) uvaříme den předem ve slupce. Druhý den brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Syrové brambory (400 g) oloupeme a nastrouháme také na jemno
Nastrouhané brambory spojíme v míse s jedním vejcem, 2 lžícemi oleje, 3 lžičkami soli, přibližně 350 g hrubé mouky a vše spojíme v těsto. Mouku přidáváme podle toho, jak těsto lepí
Z hotového těsta tvoříme kuličky asi 5 cm velké a vaříme je v osolené vodě přibližně 8 -10 minut podle velikosti. Po vytažení každý knedlík propícháme párátkem, aby se nám knedlíky nesrazily
Jemné bramborové knedlíky podáváme například s dušeným špenátem a uzeným masem.