Jemný chřestový krém s křupavou pancettou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 15 g česnek sůl sůl 50 g máslo 200 g cibule 250 g smetana 300 g chřest 200 g chřest 150 ml bílé víno 125 ml olivový olej bílý pepř muškátový oříšek 50 g parmezán 30 g piniové oříšky pancetta 100 g citón pepř čtyřbarevný
Postup Jemný chřestový krém s křupavou pancettou
Postup přípravy receptu
-
Oloupaný chřest si uvaříme v osolené vodě do měkka. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém si necháme zesklovatět nakrájenou cibuli na kostičky. Podlijeme bílým vínem a necháme trochu vyvařit, přidáme uvařený chřest, smetanu, pepř, muškátový oříšek a rozmixujeme dohladka. Podle chuti dochutíme
Oloupaný uvařený chřest rozmixujeme spolu s ostatními ingrediencemi, dokud nám nevznikne chřestové pesto. Olivový olej přiléváme podle námi chtěné konzistence. Podle chuti dochutíme
Na talíři zdobíme smetanou a opečenou pancettou.