Jemný chřestový krém s křupavou pancettou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

15 g česnek
sůl
sůl
50 g máslo
200 g cibule
250 g smetana
300 g chřest
200 g chřest
150 ml bílé víno
125 ml olivový olej
bílý pepř
muškátový oříšek
50 g parmezán
30 g piniové oříšky
pancetta
100 g citón
pepř čtyřbarevný

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaný chřest si uvaříme v osolené vodě do měkka. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém si necháme zesklovatět nakrájenou cibuli na kostičky. Podlijeme bílým vínem a necháme trochu vyvařit, přidáme uvařený chřest, smetanu, pepř, muškátový oříšek a rozmixujeme dohladka. Podle chuti dochutíme

  2. Oloupaný uvařený chřest rozmixujeme spolu s ostatními ingrediencemi, dokud nám nevznikne chřestové pesto. Olivový olej přiléváme podle námi chtěné konzistence. Podle chuti dochutíme

  3. Na talíři zdobíme smetanou a opečenou pancettou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!