Holandské červené zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks jablko
3 ks hřebíček
1 lžička vinný ocet
1 ks červená cibule
2 lžíce sušené brusinky
0 ks červené hlávkové zelí
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
0 l hovězí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Ze zelí odkrojíme tvrdé košťály a nakrájíme ho na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na nudličky.

  2. Zelí zalijeme studenou vodou, necháme hodinu i déle máčet a scedíme. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli s hřebíčky, přidáme zelí, nakrájené jablko a podle chuti 1 - 2 lžíci sušených brusinek, osolíme a opepříme. Zvolna dusíme 1,5 - 2 hodiny podléváme podle potřeby trochou hovězího vývaru nebo vody. Omáčku nakonec dochutíme lžičkou vinného octa.

  3. Holandské červené zelí podáváme podle chuti k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!