Hořčicové masové špízy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks paprika
2 ks cibule
1 kelímek plnotučná hořčice
250 g kuřecí maso
250 g vepřové maso
podle chuti
sůl
grilovací koření
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové i kuřecí maso nakrájíme na vetší kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na vetší kousky, aby se daly napíchnout na špejli, papriku si také nakrájíme na vetší kousky.

  2. Vezmeme si špejle a budeme napichovat. Postupujeme v pořadí - vepřové maso, paprika, cibule, kuřecí maso a pořad dokola, dokud nam nedojde místo na špejli. Když nám dojdou suroviny, tak si podle počtu hotových špízů natrháme alobal, abychom do něj mohli špíz zabalit. Špíz si položíme do alobalu a na každý špíz dáme 2 - 3 lžičky hořčice.

  3. Takto připravené hořčicové masové špízy zabalíme a vložíme na plech, to uděláme s každým špízem. Špízy vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C a pečeme 35 - 45 minut.

  4. Hořčicové masové špízy podáváme se smaženými hranolky nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!