Hořká čokoládová pěna recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
6 ks vejce
300 g hořká čokoláda
70 g mletý třtinový cukr
30 g solené máslo
na ozdobu
4 snítky máta

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nalámeme na menší kousky do misky. Přidáme k ní máslo a společně ve vodní lázní ohřejeme. Mícháme, až se obě suroviny spojí. Pokud chceme v pěně kousky čokolády, odstavíme čokoládovou hmotu z tepla dříve. Misku s čokoládou dáme stranou.

  2. Během toho si rozklepneme vejce oddělíme žloutky do bílků.

  3. Do čokoládového základu vmícháme žloutky, cukr a nakonec smetanu. Důkladně vše rozšleháme.

  4. Bílky lehce osolíme a ušleháme z nich opravdu tuhý sníh. Musí být tak tuhý, že při obrácení dnem vzhůru zůstane v míse. Pak sníh lehkým překládáním zapracujeme do čokolády.

  5. Vzniklou čokoládovou pěnu rozdělíme do misek a dáme do chladničky. Pěna potřebuje asi 4 - 5 hodin.

  6. Hořkou čokoládovou pěnu ozdobíme snítkou máty, kopečkem šlehačky a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!