Hospodský hovězí guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžičky majoránka 70 dkg cibule 1 lžička kmín 1 lžíce sádlo 3 kostky masox 2 plechovky rajský protlak 4 dl voda na podlití 3 kostky hovězí bujon 2 balíčky mletá sladká paprika 1 lžička pepř mletý černý 60 dkg přední hovězí maso (kližka) 1 lžíce zásmažka = sádlo s hladkou moukou
Postup Hospodský hovězí guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule očistíme. Jednu nebo dvě nakrájíme na jemná kolečka a odložíme je stranou. Těmi budeme guláš zdobit. Zbytek cibule nakrájíme najemno. Maso podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
V "papiňáku" rozehřejeme sádlo a cibuli na něm zpěníme. Přidáme maso a pečlivě jej osmahneme. Přidáme kmín, papriku a pepř. Vše krátce zpěníme. Přidáme majoránku, rajský protlak, bujony a lehce maso podlijeme. Směs mícháme, než maso začne pouštět šťávu. Pak maso pořádně podlijeme, přiklopíme poklicí a dusíme vše 35 minut.
Hrnec odstavíme z ohně a necháme vše dojít – dokud hrnec vychladne. Z vychladlého hrnce vybereme všechno maso a základ rozmixujeme. Guláš tak bude jemný a krémový a navíc už není třeba zahušťovat. Pokud ale máme guláš rádi hustější, zahustíme ho zásmažkou a základ ještě provaříme asi 5 minut.
Maso vrátíme do hrnce, zamícháme necháme ho prohřát.
Guláš podáváme knedlíky nebo pečivem a zdobíme ho odloženou nakrájenou cibulí.