Houbová omáčka nakyselo recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 balíček houby 2 kostky masox hladká mouka 2 ks cibule (velká) 1 konzerva vepřové maso ve vlastní šťávě podle potřeby olej podle chuti sůl 3 lžíce ocet ocet kmín mletý černý pepř
Postup Houbová omáčka nakyselo recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z masoxových kostek uděláme vývar. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na plátky nebo kousky.
V hrnci rozehřejeme olej a cibuli na něm osmahneme. Přidáme konzervu, směs okořeníme pepřem, solí, kmínem a zalijeme vývarem z masoxu. Základ omáčky přivedeme k varu. Když začne voda vřít, vsypeme houby.
Poté přidáme ocet podle chuti. Na toto množství doporučuji 3 polévkové lžíce. Omáčku ještě chvilku vaříme. Nakonec ji zahustíme jíškou.
Houbovou omáčku nakyselo podáváme s knedlíkem.