Houbová polévka s hráškem a sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.8 l vývar
1 ks cibule
2 ks rohlík
50 g tvrdý sýr
1 hrst sušené houby
1 konzerva sterilovaný hrášek
1 konzerva krájené nakládané žampióny
podle potřeby
olej
máslo
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
usekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby namočíme do vody. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hrášek a žampióny necháme okapat. Sýr nastrouháme najemno.

  2. Rohlíky nakrájíme na kolečka a opečeme na másle do růžova.

  3. Na oleji zpěníme nakrájemnou cibulku. Vmícháme hrášek, žampióny a namočené houby i s nálevem. Vše zalijeme vývarem a necháme 15 minut povařit. Podle chuti osolíme a opepříme.

  4. Na talíře rozdělíme nastrouhaný sýr, přelijeme horkou polévkou a přizdobíme usekanou petrželkou. Podáváme s opečeným rohlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!