Houbová polévka s hráškem a sýrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.8 l vývar 1 ks cibule 2 ks rohlík 50 g tvrdý sýr 1 hrst sušené houby 1 konzerva sterilovaný hrášek 1 konzerva krájené nakládané žampióny podle potřeby olej máslo podle chuti sůl mletý černý pepř na ozdobu usekaná petrželka
Postup Houbová polévka s hráškem a sýrem recept
Postup přípravy receptu
-
Sušené houby namočíme do vody. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hrášek a žampióny necháme okapat. Sýr nastrouháme najemno.
Rohlíky nakrájíme na kolečka a opečeme na másle do růžova.
Na oleji zpěníme nakrájemnou cibulku. Vmícháme hrášek, žampióny a namočené houby i s nálevem. Vše zalijeme vývarem a necháme 15 minut povařit. Podle chuti osolíme a opepříme.
Na talíře rozdělíme nastrouhaný sýr, přelijeme horkou polévkou a přizdobíme usekanou petrželkou. Podáváme s opečeným rohlíkem.