Houbová soljanka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 lžíce rajčatový protlak
500 g houby
1 kg hlávkové zelí
2 ks sterilovaná okurka
podle chuti
cukr
sůl
ocet
bobkový list
mletý pepř
podle potřeby
máslo
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Zelí očistíme, nakrouháme, dáme do hrnce s omastkem, vodou, octem a dusíme přikryté asi půl hodiny. Čtvrt hodinky před dodušením přidáme protlak, na kousky nakrájenou kyselou okurku, sůl, cukr, pepř a bobkový list.

  2. Houby očistíme a povaříme asi čtvrt hodinky v horké vodě. Povařené houby nakrájíme na plátky a osmažíme na másle, vyndáme je a na výpeku v té stejné pánvičce osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou poté promícháme s houbami, přidáme druhou nakrájenou okurku, sůl a pepř.

  3. Polovinu zelí poklademe na pánev vhodnou do trouby, na zelí rozprostřeme houbovou směs a zakryjeme zbylým zelím. Vše zasypeme strouhankou, pokapeme máslem a dáme zapéci do vyhřáté trouby.

  4. Houbovou soljanku podáváme jako hlavní chod, ideální přílohou jsou vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!