Houbová soljanka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 2 lžíce rajčatový protlak 500 g houby 1 kg hlávkové zelí 2 ks sterilovaná okurka podle chuti cukr sůl ocet bobkový list mletý pepř podle potřeby máslo strouhanka
Postup Houbová soljanka recept
Postup přípravy receptu
-
Zelí očistíme, nakrouháme, dáme do hrnce s omastkem, vodou, octem a dusíme přikryté asi půl hodiny. Čtvrt hodinky před dodušením přidáme protlak, na kousky nakrájenou kyselou okurku, sůl, cukr, pepř a bobkový list.
Houby očistíme a povaříme asi čtvrt hodinky v horké vodě. Povařené houby nakrájíme na plátky a osmažíme na másle, vyndáme je a na výpeku v té stejné pánvičce osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou poté promícháme s houbami, přidáme druhou nakrájenou okurku, sůl a pepř.
Polovinu zelí poklademe na pánev vhodnou do trouby, na zelí rozprostřeme houbovou směs a zakryjeme zbylým zelím. Vše zasypeme strouhankou, pokapeme máslem a dáme zapéci do vyhřáté trouby.
Houbovou soljanku podáváme jako hlavní chod, ideální přílohou jsou vařené brambory.