Houbové sabdží recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 40 dkg brambory pórek zázvor koriandr 40 dkg houby chilli kurkuma kari koření 1 lžíce rajský protlak hořčičné semínko garam másala
Postup Houbové sabdží recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si nakrájíme houby, které na rozpáleném oleji osmahneme. Poté je vyndáme a na použitém oleji osmahneme hořčičné semínko spolu s koriandrem a kmínem. Po chvilce vmícháme nadrobno nakrájený pórek s troškou vody. Potom si na kostičky nakrájíme syrové brambory a smícháme je s pórkem. Po necelých 5 minutách vmícháme kurkumu, papriku, chilli, zázvor, kari a garam masálu. Do takto připravené směsi vmícháme orestované houby a dusíme do změknutí.
Garam masála je aromatická směs koření, která dodává kari pokrmům výraznější chuť. Je běžně k dostání a ukládá se na chladném, suchém a tmavém místě.