Houbové šunkofleky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
4 ks vejce
100 - 150 ml mléko
1 ks cibule
1 balíček těstoviny
150 g eidam
1 lžíce hladká mouka
1/2 lžičky drcený pepř
1 ks červená cibule
olej na vymazání
celý kmín
300 g houby (směs)
200 g mleté maso (směs)

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné houby nakrájíme na kostky. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozpálíme olej, na kterém osmahneme cibuli. Přidáme houby i mleté maso. Vše osolíme, poprášíme kmínem a 10 minut restujeme. Pak směs podlijeme vodou a za občasného míchání je dusíme houby doměkka. Pokud se voda během dušení odpaří, přidáme trochu horké vody. Směs podle chuti přisolíme

  2. Těstoviny (vřetena, vrtule) uvaříme v osolené vodě se lžící oleje "na skus", propláchneme a scedíme

  3. Větší červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací mísu vymastíme olejem a na dno poklademe cibuli. Na cibuli přijde třetina těstovin, polovina masových hub, opět třetina těstovin a zbytek hub. Poslední vrstvou bude zbytek těstovin

  4. Vejce rozkvedláme s mlékem, moukou, solí i pepřem a vaječnou směsí zalijeme připravené těstoviny. Houbové šunkofleky vložíme do předehřáté trouby a zapékáme přikryté přibližně 20 - 30 minut

  5. Mezitím si nastrouháme sýr na jemném struhadle. Ze šunkofleků sundáme víko, posypeme je sýrem a celým kmínem a ještě 5 minut zapékáme

  6. Houbové šunkofleky podáváme se sladkokyselými sterilovanými okurkami a kečupem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!