Houbové šunkofleky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 lžíce olej sůl 4 ks vejce 100 - 150 ml mléko 1 ks cibule 1 balíček těstoviny 150 g eidam 1 lžíce hladká mouka 1/2 lžičky drcený pepř 1 ks červená cibule olej na vymazání celý kmín 300 g houby (směs) 200 g mleté maso (směs)
Postup Houbové šunkofleky
Postup přípravy receptu
-
Očištěné houby nakrájíme na kostky. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozpálíme olej, na kterém osmahneme cibuli. Přidáme houby i mleté maso. Vše osolíme, poprášíme kmínem a 10 minut restujeme. Pak směs podlijeme vodou a za občasného míchání je dusíme houby doměkka. Pokud se voda během dušení odpaří, přidáme trochu horké vody. Směs podle chuti přisolíme
Těstoviny (vřetena, vrtule) uvaříme v osolené vodě se lžící oleje "na skus", propláchneme a scedíme
Větší červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací mísu vymastíme olejem a na dno poklademe cibuli. Na cibuli přijde třetina těstovin, polovina masových hub, opět třetina těstovin a zbytek hub. Poslední vrstvou bude zbytek těstovin
Vejce rozkvedláme s mlékem, moukou, solí i pepřem a vaječnou směsí zalijeme připravené těstoviny. Houbové šunkofleky vložíme do předehřáté trouby a zapékáme přikryté přibližně 20 - 30 minut
Mezitím si nastrouháme sýr na jemném struhadle. Ze šunkofleků sundáme víko, posypeme je sýrem a celým kmínem a ještě 5 minut zapékáme
Houbové šunkofleky podáváme se sladkokyselými sterilovanými okurkami a kečupem podle chuti.