Houby v zelí po polsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g máslo
3 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
podle chuti
sůl
kmín
500 g houby
600 g bílé zelí
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Houby pečlivě očistíme, opláchneme a pokrájíme. Nadrobno pokrájíme cibulku.

  2. Cibulku zpěníme na části másla, přidáme houby, osolíme a dusíme. Zelí omyjeme, pokrájíme, spaříme a scedíme. Zelí přidáme k houbám a dusíme dále pod pokličkou na mírném ohni. Když zelí změkne, zahustíme je moukou rozmíchanou v troše studené vody. Zamícháme a dusíme ještě asi 10 minut.

  3. Před podáváním doplníme houby v zelí po polsku zbytkem másla, dobře promícháme, okořeníme a osolíme.

  4. Houby v zelí po polsku podáváme s brambory přelitými máslem a sypanými sekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!