Hovězí alla pizzaiola recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 lžička oregano
pepř
4 lžíce olivový olej
600 g hovězí maso
2 lžičky čerstvá petrželka
400 g rajčata v plechovce

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátečky. Maso očistíme, nakrájíme na slabé plátky a naklepeme. Petrželku nasekáme.

  2. Na olivovém oleji osmahneme česnek dozlatova a přidáme plechovku rajčat, oregano, petrželku a sůl. Jakmile nám omáčka trošku zhoustne, přidáme naklepané a očištěné maso. Maso musí být ponořené. Přikryjeme a vaříme 5 - 6 minut. Osolíme a opepříme. Hovězí alla pizzaiola nevaříme dlouho, neboť by nám ztvrdlo.

  3. Hovězí alla pizzaiola podáváme s těstovinami a přeléváme omáčkou. Záleží však na nás, jak vše naservírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!