Hovězí alla Stroganoff recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g máslo
300 g cibule
300 g žampiony
80 cl kysaná smetana
600 g hovězí plátek
podle chuti
sůl
petrželka
mletý pepř
hladká mouka
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Umyté a očištěné maso nakrájíme na slabé proužky, posypeme je hladkou moukou.

  2. Nakrájenou cibuli orestujeme s troškou másla, smažíme ji alespoň 10 minut, podlijeme vodou, aby nebyla příliš suchá. Umyté a nakrájene houby přidáme k cibuli.

  3. Na jinou pánev dáme zbytek másla s troškou olivového oleje a zprudka zapečeme maso. Restujeme několik minut, poté přidáme cibuli s houbami a smetanu. Vaříme do té doby, než se smetana vtáhne. Osolíme, opepříme a posypeme petrželkou. Můžeme přidat také dvě lžičky hořčice.

  4. Hovězí stroganoff podáváme teplé s rýží nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!