Hovězí Bourguion recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr 2 stroužky česnek 2 ks cibule 2 lžíce rajčatový protlak 30 ml brandy 200 g žampiony 0 l červené víno 2 lžíce hladká mouka 1 kg hovězí maso 300 ml hovězí vývar 100 g uzená slanina podle chuti sůl tymián pepř podle potřeby bobkový list
Postup Hovězí Bourguion recept
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky dokřupava. Pak ji vyjmeme a dáme do mísy.
Do igelitového sáčku dáme mouku, sůl, pepř a po částech umyté osušené maso nakrájené na kostky. Sáčkem třepeme, dokud maso nebude v mouce obalené. Na oleji osmahneme narychlo maso dorůžova. Vyjmeme a dáme do mísy ke slanině.
Cibuli, česnek a mrkev očistíme, nakrájíme a osmahneme dozlatova. Vyjmeme a dáme k masu a slanině. Na olej, kde jsme smažili zeleninu, vlijeme brandy, krátce prohřejeme a podlijeme vývarem. Přidáme protlak, cukr, bobkový list, tymián a vaříme asi 10 minut.
Směs a maso se zeleninou dáme do hrnce, podlijeme červeným vínem a přivedeme k varu. Houby očistíme a přidáme do směsi. Jakmile se odpaří alkohol, zakryjeme a dusíme podle potřeby 1 - 2 hodiny. Nakonec směs ochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.
Hovězí Bourguion podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.