Hovězí cikánka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
několik lístky bobkový list
několik kulička nové koření
1-2 lžíce plnotučná hořčice
1 ks větší cibule
několik kulička černý pepř
voda na podlití
1 kg hovězí roštěná

Postup přípravy receptu

  1. Jednu větší, nebo dvě menší cibule nakrájíme na drobno, a zpěníme na oleji. Podle druhu masa krájíme na plátky nebo na kostky, maso nemusí být nutně jen roštěná, i když je samozřejmě lepší

  2. Maso necháme zatáhnout a až pustí šťávu, přidáme podle chuti jednu až dvě lžíce plnotučné hořčice, osolíme, opepříme, podle toho jak jsme zvyklí, a okořeníme celým novým kořením, černým pepřem a bobkovým listem

  3. Po chvíli podlijeme vodou podle potřeby a chuti (záleží kolik omáčky chceme) a dusíme do měkka

  4. Hovězí cikánku podáváme s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!