Hovězí cikánka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej několik lístky bobkový list několik kulička nové koření 1-2 lžíce plnotučná hořčice 1 ks větší cibule několik kulička černý pepř voda na podlití 1 kg hovězí roštěná
Postup Hovězí cikánka
Postup přípravy receptu
-
Jednu větší, nebo dvě menší cibule nakrájíme na drobno, a zpěníme na oleji. Podle druhu masa krájíme na plátky nebo na kostky, maso nemusí být nutně jen roštěná, i když je samozřejmě lepší
Maso necháme zatáhnout a až pustí šťávu, přidáme podle chuti jednu až dvě lžíce plnotučné hořčice, osolíme, opepříme, podle toho jak jsme zvyklí, a okořeníme celým novým kořením, černým pepřem a bobkovým listem
Po chvíli podlijeme vodou podle potřeby a chuti (záleží kolik omáčky chceme) a dusíme do měkka
Hovězí cikánku podáváme s bramborovým knedlíkem.