Hovězí kousky na brusinkách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 150 ml červené víno hladká mouka citronová šťáva 3 snítky petrželová nať 200 - 250 ml hovězí vývar 1 lžíce brusinkový kompot 2 ks červená cibule mletý černý pepř 700 g hovězí kýta 1 lžička čerstvý rozmarýn 1 lžíce čerstvá pažitka
Postup Hovězí kousky na brusinkách
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, nakrájíme na větší kousky, které osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Bylinky omyjeme a jemně usekáme
Kousky masa zprudka opečeme na oleji a přendáme do pekáčku. Pak na výpeku orestujeme cibuli a vše přelijeme k masu, ochutíme bylinkami, podlijeme malým množství vývaru a zakryté zvolna dusíme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během dušení, které trvá asi 2 hodiny, maso podléváme vínem a vývarem. Chvíli před dokončením vmícháme brusinky a podle potřeby pokrm dochutíme a okyselíme citronovou šťávou
Hovězí kousky na brusinkách podáváme s rýží nebo opečeným bramborem a zeleninovým salátem.