Hovězí kousky na brusinkách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
150 ml červené víno
hladká mouka
citronová šťáva
3 snítky petrželová nať
200 - 250 ml hovězí vývar
1 lžíce brusinkový kompot
2 ks červená cibule
mletý černý pepř
700 g hovězí kýta
1 lžička čerstvý rozmarýn
1 lžíce čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, nakrájíme na větší kousky, které osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Bylinky omyjeme a jemně usekáme

  2. Kousky masa zprudka opečeme na oleji a přendáme do pekáčku. Pak na výpeku orestujeme cibuli a vše přelijeme k masu, ochutíme bylinkami, podlijeme malým množství vývaru a zakryté zvolna dusíme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během dušení, které trvá asi 2 hodiny, maso podléváme vínem a vývarem. Chvíli před dokončením vmícháme brusinky a podle potřeby pokrm dochutíme a okyselíme citronovou šťávou

  3. Hovězí kousky na brusinkách podáváme s rýží nebo opečeným bramborem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!