Hovězí maso s kapustou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky cukr
50 g máslo
1 ks citron
1 ks kapusta
2 lžičky plnotučná hořčice
500 g přední hovězí maso
podle chuti
sůl
karotka
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
zavářka do polévky

Postup přípravy receptu

  1. Přední hovězí maso prosolíme, zalijeme vroucí vodou, opepříme a vaříme doměkka.

  2. Celou kapustu očistíme, opereme, rozkrojíme na osminky a ještě než maso

  3. změkne, přidáme ji k masu do vývaru. Společně asi 15 minut povaříme. Polévku (vývar) slijeme, přidáme zavářku (třeba kapání, nudle) a zelenou petrželku. Já dávám ještě jemně nastrouhanou karotku.

  4. Měkké maso nakrájíme a dáme s dílky kapusty na talíř.

  5. Na omáčku rozpustíme máslo, osolíme, ocukrujeme, přidáme hořčici a zvolna mícháme, až se omáčka spojí. Po kapkách přidáváme citronovou šťávu.

  6. Hovězí maso s kapustou na talíři omáčkou přelijeme a jako přílohu podáváme chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!