Hovězí maso se žampiony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek olej sůl 1 lžíce solamyl 1 ks cibule čerstvý zázvor 3 lžíce sójová omáčka 1 lžíce sezamové semínko 100 g žampion mletý černý pepř 3 lžíce rýžový ocet 250 g hovězí maso (hřbet) 1 lžíce marsala
Postup Hovězí maso se žampiony recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na tenké dlouhé nudličky a dáme do mísy. Marsalu, sójovou omáčku, ocet a solamyl smícháme v misce. Vzniklou omáčkou maso zalijeme a necháme je asi 30 minut marinovat.
Zázvor, česnek a cibuli oloupeme. Zázvor nasekáme nadrobno a cibuli s česnekem nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na čtvrtiny.
Na teflonové pánvi rozejřejeme olej. Maso vytáhneme z marinády a za stálého míchání je osmažíme. Marinádu necháme. Dáme ji na další pánev, přidáme cibuli, česnek a žampiony a necháme vše asi 3 minuty smažit. Směs osolíme a opepříme. V malé pánvi si zvlášť opražíme sezam.
Maso rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme sezamem. Podáváme s rýží.