Hovězí maso se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
1 lžíce solamyl
1 ks cibule
čerstvý zázvor
3 lžíce sójová omáčka
1 lžíce sezamové semínko
100 g žampion
mletý černý pepř
3 lžíce rýžový ocet
250 g hovězí maso (hřbet)
1 lžíce marsala

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na tenké dlouhé nudličky a dáme do mísy. Marsalu, sójovou omáčku, ocet a solamyl smícháme v misce. Vzniklou omáčkou maso zalijeme a necháme je asi 30 minut marinovat.

  2. Zázvor, česnek a cibuli oloupeme. Zázvor nasekáme nadrobno a cibuli s česnekem nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na čtvrtiny.

  3. Na teflonové pánvi rozejřejeme olej. Maso vytáhneme z marinády a za stálého míchání je osmažíme. Marinádu necháme. Dáme ji na další pánev, přidáme cibuli, česnek a žampiony a necháme vše asi 3 minuty smažit. Směs osolíme a opepříme. V malé pánvi si zvlášť opražíme sezam.

  4. Maso rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme sezamem. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!