Hovězí maso v octě a oleji recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 dkg vařené hovězí
marináda
sůl
120 g cibule
6 lžic rostlinný olej
1 špetka mletý černý pepř
2 dl ocet Hesperiden

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené hovězí maso nakrájíme na jemné proužky. Cibuli očistíme a nakrájíme na jemné nudličky.

  2. Z octa, oleje, špetky pepře a soli smícháme marinádu. Hesperiden je směs vinného octa a 4% jablečného džusu.

  3. Do marinády vložíme hovězí nudličky a promícháme. Vsypeme cibuli a lehce promícháme. Hovězí v octě a oleji necháme několik hodin marinovat.

  4. Hovězí maso v octě a oleji před podáváním posypeme pažitkou.

  5. Tento pokrm bude aromatičtější, když místo rostlinného oleje použijeme k marinování olej dýňový.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!