Hovězí maso v octě a oleji recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 60 dkg vařené hovězí marináda sůl 120 g cibule 6 lžic rostlinný olej 1 špetka mletý černý pepř 2 dl ocet Hesperiden
Postup Hovězí maso v octě a oleji recept
Postup přípravy receptu
-
Uvařené hovězí maso nakrájíme na jemné proužky. Cibuli očistíme a nakrájíme na jemné nudličky.
Z octa, oleje, špetky pepře a soli smícháme marinádu. Hesperiden je směs vinného octa a 4% jablečného džusu.
Do marinády vložíme hovězí nudličky a promícháme. Vsypeme cibuli a lehce promícháme. Hovězí v octě a oleji necháme několik hodin marinovat.
Hovězí maso v octě a oleji před podáváním posypeme pažitkou.
Tento pokrm bude aromatičtější, když místo rostlinného oleje použijeme k marinování olej dýňový.