Hovězí plátky na celeru s houbami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 ks celer hladká mouka 4 plátky hovězí zadní podle chuti 60 g slanina sůl drcený kmín 1 hrst sušené houby
Postup Hovězí plátky na celeru s houbami recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Houby rozdrtíme. Celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme do tlakového hrnce a necháme ji rozpustit.Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit.
Hovězí plátky naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Takto připravené hovězí plátky opečeme na zpěněné cibuli z obou stran a okmínujeme.
Do hrnce vsypeme houby, celer a vše zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené. Tlakový hrnec uzavřeme a dusíme. Když začne hrnec pískat, ztlumíme oheň a dusíme asi půl hodiny.
Pak hrnec otevřeme a hovězí plátky na celeru s houbami můžeme podávat. Šťáva mírně zhoustla a proto ji jen podle chuti přisolíme.
Hovězí plátky na celeru s houbami podáváme s brambory či rýží.