Hovězí plátky na slanině se žampiony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina sůl máslo 3 ks cibule 50 g žampiony 0.5 ks bobkový list 2 lžičky hladká mouka 2 dl zakysaná smetana 600 g hovězí zadní 6 dl hovězí vývar 6 kuliček celý černý pepř 2 kuličky celé nové koření
Postup Hovězí plátky na slanině se žampiony recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme. Plátky hovězího naklepeme a osolíme z obou stran.
Na oleji rozškvaříme slaninu. Přidáme cibuli a osmahneme ji dozlatova. Vše nejlépe v papiňáku. Na pánvičce opečeme plátky masa. Vše přendáme do papiňáku a zalijeme vývarem. Přidáme nové koření, pepř a bobkový list. Osolíme a přivedeme k varu. Zalijeme moukou rozmíchanou v trošce vody, promícháme a papiňák uzavřeme. Hovězí plátky na slanině dusíme 40 - 50 minut.
Měkké plátky vyjmeme. Do omáčky přidáme smetanu a za častého míchání prohříváme 6 - 8 minut. Na kousku másla krátce podusíme i trochu silnější plátky žampionů. Omáčku přecedíme, přidáme plátky masa a žampiony. Hovězí plátky na slanině se žampiony necháme ještě chvíli prohřát.
Hovězí plátky na slanině se žampiony podáváme s přílohou podle chuti. Vhodný je houskový knedlík, rýže, ale i hranolky či smažené vařené brambory.