Hovězí plátky na slanině se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
sůl
máslo
3 ks cibule
50 g žampiony
0.5 ks bobkový list
2 lžičky hladká mouka
2 dl zakysaná smetana
600 g hovězí zadní
6 dl hovězí vývar
6 kuliček celý černý pepř
2 kuličky celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme. Plátky hovězího naklepeme a osolíme z obou stran.

  2. Na oleji rozškvaříme slaninu. Přidáme cibuli a osmahneme ji dozlatova. Vše nejlépe v papiňáku. Na pánvičce opečeme plátky masa. Vše přendáme do papiňáku a zalijeme vývarem. Přidáme nové koření, pepř a bobkový list. Osolíme a přivedeme k varu. Zalijeme moukou rozmíchanou v trošce vody, promícháme a papiňák uzavřeme. Hovězí plátky na slanině dusíme 40 - 50 minut.

  3. Měkké plátky vyjmeme. Do omáčky přidáme smetanu a za častého míchání prohříváme 6 - 8 minut. Na kousku másla krátce podusíme i trochu silnější plátky žampionů. Omáčku přecedíme, přidáme plátky masa a žampiony. Hovězí plátky na slanině se žampiony necháme ještě chvíli prohřát.

  4. Hovězí plátky na slanině se žampiony podáváme s přílohou podle chuti. Vhodný je houskový knedlík, rýže, ale i hranolky či smažené vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!