Hovězí plněné závitky na červeném víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
vývar
2 ks vejce
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks cibule
1 ks celer
hořčice
1 ks mrkev
hladká mouka
1 sklenka suché červené víno
4 ks hovězí plátek
4 plátky uzená slanina
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Větší slabě nakrájené hovězí plátky opláchneme a osušíme. Hovězí plátky osolíme, opepříme a potřeme hořčicí

  2. Mrkev s celerem oškrábeme a s jednou cibulí nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme, oloupeme a nakrájíme na poloviny. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka

  3. Na plátky hovězího masa rozdělíme plátek uzené slaniny, kolečko cibule a polovinu vejce. Masové plátky zavineme do závitku a přichytíme kuchyňskou nití nebo párátky. Závitky obalíme v mouce

  4. Na lžíci másla s olejem osmažíme nakrájenou zeleninu. Přidáme závitky a osmažíme je ze všech stran. Podlijeme vínem a po odpaření vývarem nebo vodou. Hovězí závitky přendáme do pekáčku a pečeme při 180 °C do změknutí. Nakonec maso odendáme a omáčku přecedíme

  5. Hovězí závitky na červeném víně chutnají s rýží i knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!