Hovězí plněné závitky na červeném víně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 lžíce olej sůl vývar 2 ks vejce 1 lžíce máslo 1 ks cibule 1 ks cibule 1 ks celer hořčice 1 ks mrkev hladká mouka 1 sklenka suché červené víno 4 ks hovězí plátek 4 plátky uzená slanina mletý černý pepř
Postup Hovězí plněné závitky na červeném víně
Postup přípravy receptu
-
Větší slabě nakrájené hovězí plátky opláchneme a osušíme. Hovězí plátky osolíme, opepříme a potřeme hořčicí
Mrkev s celerem oškrábeme a s jednou cibulí nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme, oloupeme a nakrájíme na poloviny. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka
Na plátky hovězího masa rozdělíme plátek uzené slaniny, kolečko cibule a polovinu vejce. Masové plátky zavineme do závitku a přichytíme kuchyňskou nití nebo párátky. Závitky obalíme v mouce
Na lžíci másla s olejem osmažíme nakrájenou zeleninu. Přidáme závitky a osmažíme je ze všech stran. Podlijeme vínem a po odpaření vývarem nebo vodou. Hovězí závitky přendáme do pekáčku a pečeme při 180 °C do změknutí. Nakonec maso odendáme a omáčku přecedíme
Hovězí závitky na červeném víně chutnají s rýží i knedlíkem.