Hovězí polévka s brambory a rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 hrst petrželka
2 ks brambory
2 ks cibule
1 l voda
1 ks mrkev
5 lžic rýže
mletý pepř
45 dkg hovězí maso
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso opláchneme, zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka. Po uvaření měkké maso vyjmeme a nakrájíme na malé kostičky.

  2. Vývar procedíme a vložíme do něj spařenou a propláchnutou rýži, oloupané syrové brambory na krájené na kostky. Vsypeme na kostičky nakrájenou osmaženou mrkev a cibuli. Do základu polévky přidáme mletý pepř, sůl a vše vaříme doměkka. Do hotové polévky vrátíme nakrájené maso.

  3. Hovězí polévku s brambory a rýží ochutíme nakrájenou petrželkou a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!