Hovězí řízky z friťáku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 500 dkg hovězí zadní mletý černý pepř na potření 5 stroužků česnek podle chuti sůl trojobal vejce strouhanka polohrubá mouka podle potřeby olej na smažení
Postup Hovězí řízky z friťáku recept
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme si hovězí svrchní šál na řízky a paličkou je natenko rozklepeme. Posolíme, popepříme a po obou stranách potřeme utřeným česnekem, kterým nešetříme. Hovězí řízky necháme uležet asi 30 minut.
Hovězí řízky pak klasicky obalíme v trojobalu - polohrubá mouka, vejce, strouhanka.
Hovězí řízky smažíme v rozpáleném fritovacím hrnci na nejvyšší teplotu, až jsou pěkně růžové.
Hovězí řízky z friťáku ihned podáváme. Nejlépe chutnají s čerstvým chlebem a okurkou, ale dopřát si k nim můžeme i brambory.