Hovězí roštěná se slaninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek olej sůl 1/2 ks cibule masový vývar 60 g anglická slanina 1/2 ks červená paprika 2 ks kyselá okurka mletý černý pepř 2 plátky hovězí roštěná (minutkový steak)
Postup Hovězí roštěná se slaninou
Postup přípravy receptu
-
Hovězí roštěnou omyjeme, osušíme a na okrajích nařízneme. Zlehka naklepeme a opepříme. Slaninu nakrájíme na proužky. Česnek sloupneme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Papriku očistíme a nakrájíme na proužky. Kyselé okurky necháme okapat a nakrájíme na stejnoměrné kousky
Na rozpáleném oleji opečeme plátky masa z obou stran. Potom je vyjmeme, osolíme, zabalíme do alobalu a uchováme na teple. Do výpeku přidáme slaninu, na které zpěníme cibulku a česnek. Potom vložíme nakrájenou papriku, vše krátce orestujeme a podlijeme malým množstvím vývaru. Krátce podusíme, vmícháme nakrájené okurky a vše prohřejeme
Hovězí roštěnky rozdělíme na talíře a poklademe směsí slaniny se zeleninou. Hovězí roštěnou se slaninou podáváme s opečenými brambory.