Hovězí roštěná se slaninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
1/2 ks cibule
masový vývar
60 g anglická slanina
1/2 ks červená paprika
2 ks kyselá okurka
mletý černý pepř
2 plátky hovězí roštěná (minutkový steak)

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí roštěnou omyjeme, osušíme a na okrajích nařízneme. Zlehka naklepeme a opepříme. Slaninu nakrájíme na proužky. Česnek sloupneme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Papriku očistíme a nakrájíme na proužky. Kyselé okurky necháme okapat a nakrájíme na stejnoměrné kousky

  2. Na rozpáleném oleji opečeme plátky masa z obou stran. Potom je vyjmeme, osolíme, zabalíme do alobalu a uchováme na teple. Do výpeku přidáme slaninu, na které zpěníme cibulku a česnek. Potom vložíme nakrájenou papriku, vše krátce orestujeme a podlijeme malým množstvím vývaru. Krátce podusíme, vmícháme nakrájené okurky a vše prohřejeme

  3. Hovězí roštěnky rozdělíme na talíře a poklademe směsí slaniny se zeleninou. Hovězí roštěnou se slaninou podáváme s opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!