Hovězí roštěnky se žampiony recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr 5 g sůl 1 lžíce solamyl 3 lžíce sádlo 1 - 2 l voda 1 kostka masox plnotučná hořčice 2 lžíce hladká mouka sójová omáčka 1 konzerva sterilované žampiony 5 g mletý černý pepř 500 g hovězí roštěnec
Postup Hovězí roštěnky se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Hovězí roštěnou si nařežeme na plátky, které naklepeme a okořeníme. Jednu stranu roštěnek potřeme sójovou omáčkou a osolíme, otočíme a potřeme hořčicí, osolíme a opepříme. Roštěnky nařízneme, aby se kraje nekroutily
Roštěnky opečeme na sádle z obou stran rychle, aby se zatáhly a neztratily šťávu. Pak je zalijeme vodou, přidáme masox a vaříme do změknutí. Můžeme použít tlakový hrnec pro rychlejší uvaření, jinak vaříme asi 1,5 hodiny, až se roštěnky skoro rozpadají. Přidáme žampiony z konzervy, pokud použijeme čerstvé, očistíme je, nakrájíme a přidáme před dušením. Pak šťávu zahustíme jíškou. Jíšku připravíme takto: Vodu rozšleháme se solí, moukou a trochou škrobu. Dochutíme solí, pepřem, špetkou cukru a můžeme přidat i pár kapek hořčice
Hovězí roštěnky se žampiony podáváme s rýží nebo knedlíkem.