Hovězí ve vinné omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - olej - - petrželka 100 g cibule - - žampióny - - mouka hladká - - bylinky - - nať celerová 30 g víno bílé - - šťáva citronová 800 g maso hovězí zadní - - koření 100 g bujón
Postup Hovězí ve vinné omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Opláchnuté libové hovězí vaříme v osolené vodě, až změkne. Poté nakrájíme na plátky. Omáčku si připravíme takto: nakrájenou cibuli necháme zesklovatět, zalijeme ji silným vývarem z masa, přidáme na nudličky nakrájenou nať petrželky a celeru, očištěné žampiony nakrájené na plátky. Pod pokličkou vše vaříme asi hodinu. Nyní přilijeme víno, může být jak červené tak bílé, dle chuti osolíme a uvedeme do varu. Zahustíme moukou a necháme vařit ještě asi 15 minut. Omáčka se může dochutit ještě citronovou šťávou, pepřem a mletou paprikou. Přes husté síto omáčku přelijeme do jiného kastrolu, zbylé kousky cibule a koření rozetřeme vařečkou. Přecezenou omáčku necháme ještě jednou přejít varem. Na talíři maso přelijeme omáčkou a posypeme petrželkou.