Hovězí ve vinné omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - petrželka
100 g cibule
- - žampióny
- - mouka hladká
- - bylinky
- - nať celerová
30 g víno bílé
- - šťáva citronová
800 g maso hovězí zadní
- - koření
100 g bujón

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté libové hovězí vaříme v osolené vodě, až změkne. Poté nakrájíme na plátky. Omáčku si připravíme takto: nakrájenou cibuli necháme zesklovatět, zalijeme ji silným vývarem z masa, přidáme na nudličky nakrájenou nať petrželky a celeru, očištěné žampiony nakrájené na plátky. Pod pokličkou vše vaříme asi hodinu. Nyní přilijeme víno, může být jak červené tak bílé, dle chuti osolíme a uvedeme do varu. Zahustíme moukou a necháme vařit ještě asi 15 minut. Omáčka se může dochutit ještě citronovou šťávou, pepřem a mletou paprikou. Přes husté síto omáčku přelijeme do jiného kastrolu, zbylé kousky cibule a koření rozetřeme vařečkou. Přecezenou omáčku necháme ještě jednou přejít varem. Na talíři maso přelijeme omáčkou a posypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!