Hovězí zadní na zázvoru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
100 g uzená slanina
2-3 lžíce sádlo na smažení
600 g hovězí maso zadní
marináda
2 stroužky česnek
2 lžíce olej
1 ks zázvor
0 lžiček mletý pepř
1 lžíce plnotučná hořčice
0 lžiček mletý zázvor
1 lžička mletá sladká paprika
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si marinádu. V lisu na česnek prolisujeme asi 3 cm dlouhý kousek zázvoru a česnek. Přidáme mletý zázvor, mletou papriku, čerstvě namletý pepř, lžíci plnotučné hořčice a dvě lžíce oleje. Zázvorovou marinádu promícháme.

  2. Den předem omyjeme a osušíme hovězí zadní maso, nakrájíme ho na plátky a naklepeme. Plátky masa potřeme marinádou a v uzavřené míse necháme v chladničce rozležet. Druhý den osolené maso opečeme z obou stran na sádle. Zároveň zesklovatíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme drobně nasekanou velkou cibuli, osolíme, osmahneme, vložíme opečené maso, přidáme zbylou marinádu, zalijeme horkou vodou a pod poklicí dusíme v troubě doměkka. Podle potřeby podléváme vřelou vodou a vypečenou šťávou maso přeléváme. Měkké maso necháme zčervenat odkryté.

  3. Hovězí maso vyjmeme. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, opražíme, podlijeme a za stálého míchání dobře provaříme, až se tuk začne oddělovat. Trvá to asi 20 minut. Maso vrátíme zpět.

  4. Hovězí zadní na zázvoru podáváme s přílohou podle vlastní chuti. Maso je výborné s těstovinami, rýží a dobře chutná i s bramborovou přílohou. K hovězímu na zázvoru jsou výborné i hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!