Hovězí zadní na zázvoru recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 1 lžíce hladká mouka 100 g uzená slanina 2-3 lžíce sádlo na smažení 600 g hovězí maso zadní marináda 2 stroužky česnek 2 lžíce olej 1 ks zázvor 0 lžiček mletý pepř 1 lžíce plnotučná hořčice 0 lžiček mletý zázvor 1 lžička mletá sladká paprika podle chuti sůl
Postup Hovězí zadní na zázvoru recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si marinádu. V lisu na česnek prolisujeme asi 3 cm dlouhý kousek zázvoru a česnek. Přidáme mletý zázvor, mletou papriku, čerstvě namletý pepř, lžíci plnotučné hořčice a dvě lžíce oleje. Zázvorovou marinádu promícháme.
Den předem omyjeme a osušíme hovězí zadní maso, nakrájíme ho na plátky a naklepeme. Plátky masa potřeme marinádou a v uzavřené míse necháme v chladničce rozležet. Druhý den osolené maso opečeme z obou stran na sádle. Zároveň zesklovatíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme drobně nasekanou velkou cibuli, osolíme, osmahneme, vložíme opečené maso, přidáme zbylou marinádu, zalijeme horkou vodou a pod poklicí dusíme v troubě doměkka. Podle potřeby podléváme vřelou vodou a vypečenou šťávou maso přeléváme. Měkké maso necháme zčervenat odkryté.
Hovězí maso vyjmeme. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, opražíme, podlijeme a za stálého míchání dobře provaříme, až se tuk začne oddělovat. Trvá to asi 20 minut. Maso vrátíme zpět.
Hovězí zadní na zázvoru podáváme s přílohou podle vlastní chuti. Maso je výborné s těstovinami, rýží a dobře chutná i s bramborovou přílohou. K hovězímu na zázvoru jsou výborné i hranolky.