Hrachový kotlík s párkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
250 g brambory
2 ks pórek
250 g mrkev
4 ks párek
mletý pepř
1 l zeleninový vývar
petrželka na ozdobu
1 snítka čerstvá majoránka
125 g loupaný zelený hrách
125 g loupaný žlutý hrách

Postup přípravy receptu

  1. Oba druhy hrachu vaříme v zeleninovém vývaru zhruba 60 minut.

  2. Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Pórek i mrkev očistíme, omyjeme a obojí nakrájíme na kolečka. Majoránku pečlivě opláchneme, dosucha vytřepeme a otrháme lístečky.

  3. Asi po 40 minutách vaření přidáme k hrachu brambory, zeleninu a polovinu majoránky.

  4. Párky dáme do směsi asi 10 minut na prohřátí. Jídlo osolíme, opepříme, posypeme zbylou majoránkou a ozdobíme snítkou petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!