Hrachový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 kostka masox
1 plechovka sterilovaný hrášek
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo
voda
rohlík
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Sterilovaný hrášek i s nálevem povaříme. Bude stačit malá plechovka.

  2. Z mouky a másla si připravíme světlou jíšku, zalijeme vodou a povaříme. Potom ještě přidáme 1 kostku masoxu. Přidáme rozmixovaný nebo přes síto propasírovaný hrášek a znovu povaříme. Přimícháme prolisované stroužky česneku, sůl, pepř a nakonec přidáme majoránku.

  3. Hrachový krém podáváme s kostičkami na másle osmažených rohlíků.

  4. Na hrachový krém je nejlepší žlutý hrách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!