Hrachový perník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0 hrnků olej 1 špetka sůl 1 ks vejce 2 hrnky mléko 1 hrnek cukr krupice 2 hrnky polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do perníku náplň 1 ks vejce 120 g máslo 300 g mražený hrášek podle chuti 1 lžička chilli koření podle potřeby máslo na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Hrachový perník recept
Postup přípravy receptu
-
Hrách uvaříme podle návodu na balení, uvařený hrách rozmixujeme a smícháme s roztaveným máslem, vejcem a dobře promícháme. Pokud máme rádi ostřejší jídla, můžeme přidat lžičku chilli koření. Směs necháme vychladnout a mezitím si připravíme těsto.
Na těsto smícháme polohrubou mouku, cukr, sůl, kypřící prášek do perníku a přidáme mléko, vejce a olej. Těsto důkladně promícháme a nalijeme polovinu těsta do máslem vymazaného a nejlépe strouhankou vysypaného plechu. Poté na těsto nalijeme hrachovou náplň a přikryjeme druhou polovinou těsta.
Perník pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Hrachový perník podáváme studený jako předkrm nebo netradiční chuťovku.