Hrachový perník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 hrnků olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
2 hrnky mléko
1 hrnek cukr krupice
2 hrnky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do perníku
náplň
1 ks vejce
120 g máslo
300 g mražený hrášek
podle chuti
1 lžička chilli koření
podle potřeby
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Hrách uvaříme podle návodu na balení, uvařený hrách rozmixujeme a smícháme s roztaveným máslem, vejcem a dobře promícháme. Pokud máme rádi ostřejší jídla, můžeme přidat lžičku chilli koření. Směs necháme vychladnout a mezitím si připravíme těsto.

  2. Na těsto smícháme polohrubou mouku, cukr, sůl, kypřící prášek do perníku a přidáme mléko, vejce a olej. Těsto důkladně promícháme a nalijeme polovinu těsta do máslem vymazaného a nejlépe strouhankou vysypaného plechu. Poté na těsto nalijeme hrachovou náplň a přikryjeme druhou polovinou těsta.

  3. Perník pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

  4. Hrachový perník podáváme studený jako předkrm nebo netradiční chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!